100 VJET SHTET
Barcoleta
Akullorja
Një djalë shkon në dyqan për të blerë akullore. Pasi hyn brenda, e pyet shitësin: “Me fal a keni akullore të 50-të centëve?” – “Po” – përgjigjet shitësi. – “E sa kushton?”, e pyet përsëri djali!
Nastradini gjithkah ish kanë shkue e gjithkah e kish pasë mashtrue hallkun. U çue me shkue edhe n’Shkodër m’e mashtrue edhe atje nâkan. Kur ra n’Fushë t’Shkodrës, e zateti ni çoban me dhên.

U fal me tâ e çobani e pveti kah ishte e çka ishte e çka e kishte qitë anej pari. Nastradini i kallxoj se pej kahit ishte, e i tha se gjithkah ish kanë e tash ish ardhë m’e pa ...

Pas një studimi tre mujor ka rezultuar se vetëm 3% e femrave të punësuara në institucione qeveritare janë virgjëresha. Ky hulumtim është porositur dhe financuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Kulturës.

Qëllimi i këtij studimi thuhet të ketë qenë përcaktimi i strukturës së të punësuarave që të pengohet diskriminimi.


Ne u munduam të mësojmë më shumë nga një zyrtar i lartë i Qeverisë i cili deklaron: "kjo nuk është punë e juaja, dhe këtu nuk ka asgjë për t`u befasuar". Madje filloj të na quaj të njëanshëm dhe të na sugjeroj qe më mirë e kemi të mos merremi me këtë temë, sepse me këtë, sipas tij merret Qeveria. Sapo i sqaruam që ne na interesojnë edhe femrat tjera, që nuk bëjnë pjesë në këtë grup të femrave, ai duke sharë na mbylli telefonin.


Në Ministrinë e Shëndetësisë na njoftuan për ekzistimin e dëshmitarit XXL anëtar i ekipit hulumtues, i cili, sipas tyre, nga frika e hidhërimit të ndërkombëtarëve kërkon konfidencialitet. Edhe pse shumica e këtyre femrave janë punësuar në kohën e UNMIK-ut, qeveritarët nuk pranojnë t`i fajësojnë ata, apo ta lidhin këtë gjendje me ndonjë aferë ndërkombëtarësh.

Të gjithë besojnë që ky hulumtim do të ndihmoj në parandalimin e diskriminimit të femrave nëpër institucione dhe madje propozojnë që të futet në ligj detyrimi që së paku 10% e femrave të punësuara të jenë virgjëresha, e jo sikur tani vetëm 3%. Sipas hulumtimit del se femrat tjera të punësuara janë: 15% binjake, 12% luanesha, 10% bricjape 14% në shenjen e peshkut etj. / Defrimi.com /

Nëse tashmë nuk e ke një faqe të internetit për biznesin tuaj apo nuk je i kënaqur me atë që ke, na kontakto që të flasim për ...
Alba-Soft ofron shërbime të HOSTING me të gjitha elementet për të përmbushur plotësisht nevojat e klientëve të saj.
Mbi 500.000 vizitorë në muaj. Ofrojmë hapësira reklamuese në faqe shumë të vizituara si: Lajmëtari.com, Albanologji.com, ...
Jemi të specializuar në përkthim softuerësh, interpretim, faqosje kompjuterike, titrim dhe këshillim kulturor duke u kujdesur më ...
Ky portal mirëmbahet nga kompania albasoft.al. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të printohen, ose të përdoren në çfarëdo forme me qëllim përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të albasoft.al.
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2012 Portali Gjuha Shqipe
Tiranë | Prishtinë