100 VJET SHTET
Ushqimet që i duhen trurit
14.11.2012 | 08:08
Zgjedhja e produkteve ushqimore është shumë e rëndësishme për organizmin njerëzor, sidomos për trurin i cili është organi më i rëndësishëm në trupin tuaj. Nëse truri nuk funksionon normalisht, atëherë do fillojnë të shfaqen mangësi në aktivitetin tuaj të përditshëm, dhe si rezultat do të ndjeheni të përgjumur. Burimi më i mirë dhe i shëndetshëm për trurin tuaj janë ato që djegin karbohidratet, prandaj nëse konsumoni produktet e duhura ju do të keni një aktivitet të mirë në trurin tuaj.

Arrat, Lajthitë

Përveç se prodhojnë yndyrë të nevojshme, arrat dhe lajthitë përmbajnë vitaminën E – e cila rezulton si lidhje për përmirësimin e memories.

Peshk në Vaj

Njëra nga kimikatet më të cituara dhe më të shpeshta për ta rritur funksionimin e trurit kanë omega 3 të trashurit e acidit. Qelizat në membranën e trurit tuaj janë pjesërisht të krijuara nga të trashet e acidit, dhe këto membrana janë të domosdoshme për sinjalet. Njerëzit të cilët ushqehen me shumë ushqim përmbajnë omega 4 dhe kanë më pak rrezik nga goditjet dhe çmendurit.

Kofeina

Arsyeja kur ju zgjoheni në mëngjes dhe përdorni kafen, është sepse kafeina përmirëson në mënyre marramendëse koncentrimin tuaj. Por problem për përdorimin e kafes është se efekti nuk qëndron shumw gjatw.

Drithërat

Kjo mund të duket sikurse nuk ka të bëjë asgjë si ushqim i mirë për trurin tuaj apo që mund të ketë efekte të mira në funksionimin e trurit, mirëpo ndihmon shumë në qarkullimin e gjakut. Truri juaj sikurse çdo organ tjetër në trupin e njeriut ka nevojë për qarkullim të gjakut.

Avokadot

Ndihmojnë trurin tuaj pothuajse në mënyrë të njëjtë si të gjitha farat, të cilat duke zvogëluar kolesterolin mundësojnë ngritjen e qarkullimit të gjakut.


Nëse tashmë nuk e ke një faqe të internetit për biznesin tuaj apo nuk je i kënaqur me atë që ke, na kontakto që të flasim për ...
Alba-Soft ofron shërbime të HOSTING me të gjitha elementet për të përmbushur plotësisht nevojat e klientëve të saj.
Mbi 500.000 vizitorë në muaj. Ofrojmë hapësira reklamuese në faqe shumë të vizituara si: Lajmëtari.com, Albanologji.com, ...
Jemi të specializuar në përkthim softuerësh, interpretim, faqosje kompjuterike, titrim dhe këshillim kulturor duke u kujdesur më ...
Ky portal mirëmbahet nga kompania albasoft.al. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të printohen, ose të përdoren në çfarëdo forme me qëllim përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të albasoft.al.
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2012 Portali Gjuha Shqipe
Tiranë | Prishtinë