Ruaju apo ruhu? Një problem i diskutueshëm morfologjikSistemi foljor i shqipes, siç dihet, shquhet për një larmi të madhe trajtash e mjetesh të shprehjes së kuptimeve gramatikore.
Gjuha shqipe në erën digjitaleProjekti “Gjuha shqipe dhe kompjuteri” 2020 – 2025 Gjuha shqipe në erën digjitale
Mirëmëngjesi Kosovë – Mirëmëngjes ShqipëriMirëmëngjesi Kosovë dhe Mirëmëngjes Shqipëri është titulli i një emisioni që jepet në mëngjes përkatësisht nga Radiotelevizioni i Kosovës dhe Radiotelevizioni i Shqipërisë
Formohet Këshilli Kombëtar Shkencor i projektit “Gjuha shqipe dhe kompjuteri”Kemi nderin t'ju njoftojmë për formimin e Këshillit Kombëtar Shkencor të projektit “Gjuha shqipe dhe kompjuteri”.
Dokumentet e para të shqipes së shkruarNën pluhurin e arkivave të Evropës dhe sidomos të atyre të Vatikanit mund të gjenden edhe shumë dokumente të tjera, ndoshta më të plotë e më domethënës.
Historiku i gjuhës shqipeGjuha shqipe bën pjesë në familjen e gjuhëve indoevropiane, ku futen gjuhët indo-iranike, greqishtja, gjuhët romane, gjuhët sllave, gjuhët